fredag 3 juni 2011

Zombie, zombie, zombie

Ett inlägg vari vår hjälte tar tid på sig att komma till poängen.

Har faktiskt lite svårt att släppa idén med en fortsättning på "Rederiet". Det finns så mycket man kan göra, om man bara tillåter de galnare delarna av hjärnan att arbeta. Vad är det exempelvis som hindrar Reidar från att återta makten över Dahléns? Att karaktären OCH skådespelaren är döda innebär bara ett mindre hinder för en kreativ tänkare.

Faktum är att man kan vända det till sin fördel. I ett scenario där Reidar återföds så bör han naturligtvis spelas av en ny skådespelare. Man kan också tänka sig att han väcks från de döda av en omdömeslös medicinman, men att Zombie-Reidar skäms för sitt utseende och alltid bär en papperspåse över huvudet.

Sedan kan man spinna vidare kring motivet till att återta ledarrollen på Dahléns. Vore Reidar en zombie funnes egentligen bara en drivkraft för honom: människohjärnor/kött. M/S Freja som en flytande dödsfälla? Ja, jag kan tänka mig sämre möjligheter för en zombie att få tillgång till stora mängder mänskligt kött än att äga en Finlandsfärja...

... men det var inte därför jag började skriva det här blogginlägget. Det var för att önska er alla en trevlig helg. Så... trevlig helg på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar