tisdag 29 november 2011

ShootBob Snakepants

Blogghelvetet bjuder på en scen ur senaste spelsessionen.

Bob Hauk kommer in i rummet där MacGyver just fumlat till ett knytnävsslag mot en medlem i "Blades", gänget som tagit den stora Cyberdyne Systems-byggnaden som sin bas. MacGyver ligger på golvet och sprattlar. Hauk drar sin .38 automatic. Skottet sitter som en smäck, gängmedlemmen ser något uppgiven ut, när hon segnar död ner.

Hauk stövlar fram mot en panel, där han slår in de hemliga koderna för access till Cyberdyne Systems underjordiska laboratorium. En dörr öppnas och Hauk kliver in.

Under tiden pågår en eldstrid i det angränsande kontorslandskapet. Nikita, Sarah Connor och B.A. Baracus skjuter mot gängmedlemmar, medan Hawkeye modigt gömmer sig bakom en pelare. På sin patetiska "tron" sitter den uppenbart galne gängledaren "The Man" och klappar händerna och skrattar. Vid byggnadens entré har Snake Plissken en helt egen eldstrid med resten av gängmedlemmarna

Bob Hauk ser hissen som ska ta honom ner till labben och kliver in i den. Men den fungerar inte. Hauk suckar sammanbitet och ropar "MacGyver!", varpå universalgeniet genast uppenbarar sig. Hissen är snart lagad, och de påbörjar färden nedåt... ackompanjerade av hissmusik!Ungefär samtidigt har eldstriden i den större salen tagit slut. Men... var är operationens hjärna, uppdragsgivaren, utpressaren och välgöraren Bob Hauk?!

PS.
Hata Cyberdyne Systems säkerhetssystem. Hata.
DS.

3 kommentarer:

 1. Musiken var underbar. Jag ser scenen framför mig helt och fullt, framförallt det fullkomligt absurda i situationen.

  SvaraRadera
 2. Det är inte sällan det absurda som fastnar i huvudet efter spelsessioner :D

  SvaraRadera
 3. Jag kommer aldrig, a-l-d-r-i-g, kunna
  tänka mig en hissfärd i ett rollspel utan att en sunkig keyboardversion av "The Girl from Ipanema" spelas. Varför? Cirka 7:50 min in i följande: http://www.youtube.com/watch?v=B1X3xrffW-M

  SvaraRadera