tisdag 5 juli 2011

So we're going on a summer holiday

Vår hjälte informerar om sakernas tillstånd.

I dag är första dagen av den riktiga semestern. Jag jobbade min sista dag i fredags. I lördags var jag på en trevlig bröllopsfest. Eftersom visdomstanden höll sig lugn kunde jag faktiskt äta rejält mycket, vilket alltid är kul när det finns så enorma mängder god mat som det gjorde i Tvärskog.

I kväll var det rollspel. Eftersom tilltänkte SL var sjuk så påbörjade vi en liten kampanj i Stormbringer, vilket var en ny bekantskap. Regelverket kändes dock igen rätt rejält från Call of Cthulhu, så det gick snabbt att komma in i. (Hur kommer det sig att Stormbringer har samma omslag som Drakar och Demoner? Någon som vet?)

Vi fick dra var sin karaktär hur högen. Och tror ni inte att det blev så att jag fick den dekadente och snabbkäftade noblessen, Fredde fick den ende magikern, Henrik fick tjyven och Roger legoknekten - exakt som om vi hade skapat det själva, typ. En annan typisk grej var förstås att min karaktär klantade sig rejält pga onda tärningsslag.

I dag har jag också lärt mig knyta en slips på Windsor-vis. Viktigt inför kommande evenemang.

2 kommentarer:

  1. Gissning: på Stormbringers wikisida står det att "The game system used is Basic Role-Playing". Första versionen av DoD var en rak översättning av BRP, och både BRP och Stormbringer gavs ut av Chaosium. Förmodligen köpte Äventyrsspel licens för både reglerna och en del bilder.

    SvaraRadera
  2. Gissar att du gissar helt rätt! Att det var en rak översättning anade jag, men jag visste inte att Chaosium gavs ut av båda.

    Stormbringer använder ett gammalt hederligt T100-system med procentchans för CL-slag. Detta var alltså innan övergången till T20.

    SvaraRadera