fredag 9 september 2011

Wicked Game

Vår huvudperson nördar in sig lite i Call of Cthulhu.

I onsdags hade vi ett liten session på Skype för att skapa karaktärer till ett CoC-äventyr som kommer dra igång så småningom (snart). Äventyret är helt nytt och vi är speltestare. Som tack hoppas vi få just ett tack i det publicerade äventyret. Karaktärerna vi gör nu kan också komma att användas i en större CoC-kampanj som drar igång så småningom (nästa år).

Vi har inte börjat med själva äventyret ännu, men det ska utspela sig i Key West, Florida år 1926. Sist vi körde CoC spelade jag James Kingston, en ung man från Boston, äventyrlig arvtagare/son i en svinrik industrifamilj (Kingston-koncernen pysslade med allt, främst import/export som George Costanza skulle sagt), som allt under resans gång utvecklade lite av ett alkoholberoende på grund av alla otäckheter han var med om. Jag ville spela någon lite annorlunda denna gång, än denne lössläppte, slösaktige, livsnjutande spoling.

Därför kommer jag spela den 79-årige Captain Quinn, en pensionerad US Navy Captain som inledde sin militära bana i sydstatsflottan under inbördeskrigets slutskede. Han är en militant nykterist och kvinnohatare som trivs bäst på sjön. Under de många åren på havet har han sett fasansfulla skuggor röra sig i djupet, ibland tyckt sig ana spår på stränder och hört många historier om oförklarliga dödsfall bland sjöfolk. Än idag brukar han ge sig ut i sin gamla bogserbåt för att spana ner i djupet.

Jag funderar på att spela honom extremt hardcore, och att addera ytterligare inskränkthet till karaktären. Samtidigt vet alla erfarna rollspelare att karaktärer ibland "får eget liv" och utvecklas i helt andra riktningar än vad som var tanken från början. Det är lite av tjusningen med rollspel. Quinns främsta styrkor ligger i övertalningsförmågan och hans långa erfarenhet i att ge order och få sin vilja igenom, samt förmågan att läsa av andra individers svagheter. Inte en person man vill umgås med, alltså. Han viftar dessutom med en .45 Colt om han behöver.

Hur som helst; det ska bli riktigt roligt. Key West var vid denna tid en välmående stad, mycket tack vare handeln med Kuba. Ett par år senare skrev Ernst Hemingway "Farväl till vapnen" i just Key West, så det var en stad som lockade både handelsmän och t ex författare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar