onsdag 21 augusti 2013

I'm up all night to get lucky

World of Tanks-spelandet har gått riktigt bra under sommaren. Alla kurvor pekar uppåt, vilket ni kan se på noobmeters statistik. Men den riktigt skarpsynte ser också att kurvan för WinRate dippar kraftigt nu på slutet.

Jag har helt enkelt haft ett par riktigt usla kvällar/nätter. Just nu pågår ett specialevent där man får tredubblad XP för första vunna matchen per stridsvagn. Det leder dessvärre till att ströspelare i mängder dyker upp och spelar dåligt, men det leder också till att man jagar vinster i alla sina stridsvagnar - även de som man är lite sämre på.

Och eftersom man har mindre chans att vinna i de vagnar man är sämre på, så blir det fler matcher i dessa vagnar för att nå den där tredubblade XP:n. Och det leder till sämre resultat. Uäääh.

I måndags kväll var det riktigt illa. Då satt jag och skrek, svor och slängde saker omkring mig. Jag köper att man inte kan vinna varje match, eller ens varannan vissa kvällar, men efter flera timmars spel låg jag helt allvarligt på en WinRate på 20%. Jag hamnade på usla lag i princip varenda match, och det var liksom inte ens jämnt.

Jag har alltså inga problem med att förlora per se, men jag tål verkligen inte att bli utklassad gång på gång på grund av att mitt lag smälter på varje front. Dessutom hamnade jag nästan aldrig i topp tier, vilket är fruktansvärt frustrerande när man spelar i ett dåligt lag. Jag kan spela mitt livs match i en Tiger II, men vad spelar det för roll om mina lagkamrater i sina IS-7:or eller Mausvagnar helt obekymrat rullar in i fiendens eld och brutaldör?

Men jag bet ihop. Jag satt uppe länge, länge och jagade vinster.

Så, när jag till slut fick nog och stängde ner så var jag innerligt trött på World of Tanks. Ett jävla skitspel, med en matchmaking från helvetet. Sen slog det mig att det roligaste under kvällen varit att kommentera mina idioter till lagkamraters insatser. Jag följer ett par spelares livestream, framförallt Quickybaby och Circonflexes (båda rekommenderas, Circon i synnerhet på måndagar och Quickybaby i synnerhet på torsdagar, för då teamar de upp med Jingles, min favorit-WoT-recensent på Youtube) - skulle JAG kanske kunna livestreama mina matcher?

Inte för att jag är i närheten så bra som Quickybaby, Circon eller Jingles, men det kanske finns en tittarintresse för en frustrerad, vansinnig, ilsken och halvkass spelare som vrålar invektiv på en brutaliserad bastardvariant av svenskengelska?

Så under gårdagskvällen testade jag ett par olika broadcast-program. Efter en stund hängde Köppen på. Han fick det - givetvis - att fungera mycket bättre än jag. Men till sist lyckades jag ändå sända mina matcher, med ljud från min mikrofon. Återstår att lösa så att även själva spelets ljud sänds ut, men det borde gå att lösa snart.

Kort sagt: Jag tänker börja livestreama mitt WoT-spelande. Jag har testat att klippa in mig själv med webbkameran, men jag landar nog i att  tittarna får nöja sig med att titta på spelet och höra min röst.

Har också börjat titta på möjligheterna att lägga upp redigerade filmer, med lite kommentarer och recensioner av de olika stridsvagnarna. Lite som Jingles, som är en skön snubbe som jag också tycker ni ska kolla in om ni är halvintresserade av WoT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar