torsdag 28 juni 2012

Two thumbs up

Va, den här gamla bloggen? 

Ja, det är givetvis skandalöst dåligt med uppdateringarna här, och jag får väl göra någon form av utvärdering efter sommaren huruvida den ska få finnas kvar. Men jag tror det. Den har sin plats som någon slags kultur-nörd-plank för utläggningar, tips och andningshål.

Nu blir det bara tips, nämligen två finfina kortare filmer som jag blivit tipsad om under dagen. Den första är den svenska fejkdokumentären En stor Svensk: Harry Viktor. Jag missade den när den gick på teve för tiotalet år sedan. Lyckligtvis har nu någon vänlig själ lagt upp hela klabbet på tuben. Karaktären Harry Viktor baseras inte så lite på den legendariskt ökände Johnny Bode, vilket bara det borde räcka som anledning för att se den.

Det andra tipset är den prisvinnande animerade kortfilmen The Mysterious Explorations of Jasper Morello. Den har några år på nacken, men jag hade aldrig hört talas om den förrän Köppen tipsade mig om den idag. Jag diggar den stenhårt. Storyn är VÄLDIGT Edgar Allen Poe/H.P Lovecraft och animationen är riktigt jävla egenartad - men snygg! Är man det minsta intresserad av steampunk, animerad film, Lovecraft:iga berättelser eller bara bra filmer så är den ett måste. Se!


2 kommentarer:

  1. Harry Viktor såg jag när det begav sig, men jag hade glömt precis allt utom Pontus Djanaieffs mustasch.

    Jasper Morello: jag skulle även säga väldigt Tim Burton. Gutes gebäck!

    SvaraRadera
  2. Ja, väldigt Tim Burton, åtminstone tidig Tim Burton.

    SvaraRadera