tisdag 11 oktober 2011

Nerds on film

Hoppet är det sista som överger nörden.

Tydligen planeras en svensk fantasyfilm som ska baseras på Drakar och Demoner Trudvang. Eller ännu mer precist, det ska baseras på kampanjen Den svarta solen, kanske i synnerhet första äventyret Vildhjarta.

Vildhjarta är ett mycket genomarbetat och bra äventyr. Själva grunden för en bra film finns där, men man måste givetvis bearbeta fram ett rejält manus och mejsla ut karaktärerna mer, och det verkar folket bakom projektet också förstått. Likaså verkar de angelägna om att inte bara ta första bästa lajvare och springa ut i skogen och filma.

Ser fram emot mer nyheter om detta. Hoppas projektet blir verklighet. Det görs för få äventyrs/fantasyfilmer i Sverige och i övriga Europa. Vi har egentligen bättre förutsättningar än Hollywood - vi har de bästa fantasyförfattarna, de bästa miljöerna, de bästa skådisarna - allt utom högar av pengar, men man kan göra ganska mycket film med mindre medel än filmindustrin i USA - om man vet vad man pysslar med.

4 kommentarer:

 1. Tycker i för sig att Trudvang passar bättre som film än som rollspel. Frågan är bara om SF verkligen skulle stödja detta. (Länken funkar f ö inte för mig.)

  SvaraRadera
 2. Trudvangs största problem är regelsystemet. Har haft funderingar på att konvertera allt till Microlite D20, för själva världen är suveränt väl genomarbetad.

  Kortare länk till själva bloggen med nyheten/intervjun om filmen: http://appokalopps.se/wordpress/

  SvaraRadera
 3. Helt säkert är att Gestaltar skiten kommer följa projektet, nyheter uppdateras när de kommer, stay tuned!

  SvaraRadera