söndag 14 augusti 2011

Hon gav mig en blick och det gick som det gick

Ett inlägg vari vår skurk ställer fördomar och föreställningar mot varandra.
Du måste vara 18 år för att läsa, då starköl förekommer i texten.

Det finns ett flertal fördelar med att vara skallig. Eller att vara en person med nedsatt hårsäcksfunktion, som vi föredrar att kalla det. Not.

Det finns också ett par nackdelar. På sommaren bränner man sig lätt och på vintern fryser man arslet av sig. Bildligt talat, såvida man inte har arslet på huvudet (med tanke på hur många som tänker med röven så kanske detta är ett större problem än man anar).

Man ser farligare ut utan hår. Tydligen. När jag var på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg för att se buskisteatern "Pang på pensionatet" fick jag ännu ett exempel på det. Jag satte mig på min plats, tjock och frodig med en starköl i näven. Tanten som satt på platsen intill slängde en blick på mig, och bytte genast plats med sin gubbe. Hon vågade inte sitta bredvid en skäggig, rakad kille iklädd en snuskig t-shirt och som därtill hade en mugg starköl i ena näven.

Men vafan! Jag hade ju glasögon. Alla vet väl att glasögonormar är mesar? Eller övertrumfar skägget, svålen och ölen det?

3 kommentarer:

 1. Bah. Alla vet att gamla tanter alla är jättefördomsfulla! (Obs! Ironi!)

  Den blottade huvudsvålens utsatthet är anledningen till att jag alltid har huvudbonad när jag går ut, hatt på sommaren och mössa på vintern. Det har blivit en sån vanesak att jag nu känner mig underlig om jag går ut utan nåt på huvudet.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle tro att kombinationen snuskig t-shirt + öl bidrog mer till tantens evil eye än kombinationen rakad skalle + skägg. Skäggiga flintisar i kostym brukar t ex upplevas som helt ofarliga (så länge de inte bär motorsåg och/eller ler mordiskt).

  Men jag förstår känslan. När jag började skala huvudet, oroade jag mig ibland för att bli tagen för nynazist. Nu för tiden känns rakade nynazister mest som något man brukade skrämma barnen med när morfar var ung.

  SvaraRadera
 3. Eller farmors första kommentar när jag kom hem med rakat huvud: "Jaja, det växer ju ut igen!".

  (SÅ snuskig var inte tröjan, det är ett motiv av en tjej som sitter topless på en MC, och hennes överkropp är en liten del av hela motivet)

  SvaraRadera